Lena2
[Poland]Mieszanka ciasta półfrancuskiego
Print this page
Przeznaczona jest do wyrobu delikatnych i wykwintnych wypieków, które powinny charakteryzować się dużym i równomiernym uwarstwieniem bez komór powietrznych z dobrze związanym tłuszczem.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
MIESZANKA CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO - 2800 g
JAJA - 500 g
DROŻDŻE - 200 g
ZIMNA WODA - 100 g
MARGARYNA SPECJALISTYCZNA DO CIAST FRANCUSKICH - 2300 g
Wszystkie składniki oprócz margaryny mieszać 2 min. na średnich obrotach lub 1 min. na szybkich obrotach. Ciasto i margaryna powinny mieć taką samą konsystencję. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach 40 x 40 cm, rozłożyć margarynę, zawijając w ciasto i rozwałkować do grubości12-15 mm ( powtórzyć czynność dwukrotnie). Po ostatnim rozwałkowaniu ciasto rozważyć według żądanych wielkości, przykryć folią i schłodzić przez około 20 minut. Ciasto formować w odpowiednie kształty. Jako nadzienie zalecamy krem budyniowy "Pudding". Uformowane ciastka kładziemy na uprzednio przygotowane blachy i pozostawiamy do garowania na 45 minut w temp. 34 C i wilgotności 70 %. Wyrośnięte ciastka smarujemy wodą z jajkiem i pieczemy około 15 minut w temp. ok. 230 C.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta.
Additional information:
Place of origin: | Polska |
Price: | Ask for price |
Packing: | 25 kg |
Related products: Food & Beverages ->Food Ingredients
|
|
|
|
Lena2
|
Street: | Wrocławska 53-59 |
City: | Kalisz |
Postal code: | 62-800 |
Region: | Greater Poland |
Country: | Poland |
Phone: | +48 62 762 09 13 |
Fax: | +48 62 762 09 13 |
|
Contact person |
Name and Surname: | Tomasz Chlebowski |
Mobile: | +48 502 751 759 |
|
|
|
|
|